Banky v Německu už omezují hotovostní výběry





Některé banky v Německu omezily výběry v hotovosti, poté, co bylo z účtů vybráno velké množství hotovosti. Údajně chtějí zajistit zásobování pro široké obyvatelstvo a chránit zákazníky před riziky, šíří banky zločineckou propagandu. Chystají se lidem ukrást peníze, nebo na příkaz vlády zakázat lidem vlastnit hotovost? Zhroutí se německá ekonomika a padne s ní i euro?

Některé banky a spořitelny zjevně snížily limity pro výběr hotovosti. Noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung se odvolávají na čtenáře, kteří uvádějí, že z jejich bank nebylo možné získat částky 10 000 eur nebo více. Jako příklad noviny uvedli banky v Hamburku, Heidelbergu, Stuttgartu a Severním Porýní-Vestfálsku.

Po zastavení veřejné provozu v pobočkách bank nebylo také možné z bankomatů vybrat více než 1 000 eur. Na jedné straně banky uvádějí jako důvod omezení bezpečnostní důvody – čím vyvstává otázka, zda je úkolem banky o tom rozhodovat. Na druhé straně chtějí zabránit nedostatku hotovosti na svých pobočkách. Nebo jsou čísla na účtech fiktivní a banky nemají aktiva? Co by se stalo, kdyby všichni chtěli hotovost?

Na žádost novin Frankfurter Allgemeine Zeitung oznámil Deutsche Sparkassen und Giroverband-Kochfeld (Německý spořitelen a žirový svaz Kochfeld), že svaz neposkytl svým vlastním spořitelnám žádné doporučení týkající se horních limitů pro výběr hotovosti. „Celkově je zásobování hotovostí zajištěno, nedojde k nedostatkům a nezbytná infrastruktura zůstane také nedotčená,“ uvádí se dále.

Deutsche Bundesbank (Spolková banka Německa) v úterý rovněž zdůraznila, že její trezory jsou dobře naplněné a lidé se nemusí obávat, že by peníze v hotovosti mohly chybět. Tak proč je sakra nemohou v bance a z bankomatu vybrat? Lžou v Německu, jako lhali za první i druhé světové války? Z bankrotuje německá ekonomika a pošle celou EU k čertu?

Zdá se, že lidé ztratili důvěru a poptávka po hotovosti v Německu byl v tomto týdnu do poloviny týdne téměř dvojnásobně vyšší než ve srovnatelném období předchozího roku, uvedla v pátek mluvčí Bundesbank pro FAZ. Ve čtvrtek se však vzestupný trend výběrů v hotovosti stabilizoval a v pátek se výběry dokonce snížily, uvádí se známým uklidňujícím žargonem, ale nedodají, že to je způsobeno nezákonnými limity, ty si stanovuje klient a ne banka.

Zdroj: VN

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lidstvo je osvobozováno, protože Aliance bílých klobouků přechází do útoku. SWIFT nahrazen kvantovým finančním systémem

Zatímco vás rozptýlila speciální ruská operace, vláda Spojeného království vydala zprávu, která potvrzuje, že plně očkovaní nyní představují 9 z 10 úmrtí na Covid-19 v Anglii

Evropská unie vyjednává o kapitulaci před Ruskem. Falešná Bidenova vláda je odsouzena k zániku