Bývalý řecký ministr Varoufakis promluvil o tajných rozhovorech Euroskupiny ohledně Řecka v boji za „demokratizaci EU“







Bývalý řecký ministr financí Yanis Varoufakis vydal utajené zvukové náhrávky, které byly tajně zaznamenány v roce 2015 během záchranných rozhovorů s Euroskupinou - výkonnou skupinou finančních šéfů eurozóny.

Nahrávky a jejich přepisy zveřejnil Varoufakis na webových stránkách své „panevropské“ strany DiEM25. Soubory s názvem „Euroleaks“ byly zaznamenány v období od února do července 2015, kdy byly Athény s omezeným financováním zapojeny do obtížných rozhovorů s jejími věřiteli.

V roce 2015 byl Varoufakis hlavním vyjednavačem za tehdy vládnoucí stranu Syrizu, jednající s Euroskupinou, tak zvanou „Trojkou.“ Zahrnuje tři hlavní věřitele zemí eurozóny - Evropskou komisi, Evropskou centrální banku a Mezinárodní měnový fond.

I když je Euroskupina de jure neformální skupinou, ve skutečnosti je to mocný rozhodovací institut, který postrádá odpovědnost a transparentnost - neuchovává žádné záznamy. Hlavním cílem zveřejnění nahrávek je vrhnout světlo na jejich tajné aktivity, uvedl Varoufakis ve videu, které publikoval Euroleaks.

Tato skupina tří neuchovává vůbec žádné záznamy, Rada Evropské unie je stále zahalena naprostou neprůhledností. Je na čase to změnit.

Věřitelé uplatnili tvrdý postoj vůči Řecku - „vezmi nebo nech být“ a fakticky mu tak dali ultimátum. Zároveň obviňovali řecké vyjednavače z pozastavených rozhovorů - a nebyly k dispozici žádné záznamy, které by je dokázaly, jak špatně věřitelé jednali.

"Na nahrávkách je slyšet např. tehdejší předseda Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem a další ministři, jak mě varují, že pokud se odvážím předložit písemné návrhy na zasedáních Euroskupiny, bude to konec jednání," řekl Varoufakis. „Zároveň v ten samý čas předhodili tisku vyjádření, že jsem přicházel na schůzky Euroskupiny bez jakýchkoli návrhů.“



Přeložila tereza | Více na: RT, DiEM25

Zde se opět dokazuje, jak bruselští mocipáni jsou bezpáteřní. V soukromí říkají A a na veřejnosti B. EU v současné době dokonale ukazuje, jak je zbytečná. Do daní, státního rozpočtu, migrace chtějí kecat, ale jakmile mají řešit krizi a pomoc lidem v době šíření "viru," tak Brusel dělá, že nic. A sionistická děva Ursula Leyen jen kecá o tom, že virus podcenili. 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lidstvo je osvobozováno, protože Aliance bílých klobouků přechází do útoku. SWIFT nahrazen kvantovým finančním systémem

Zatímco vás rozptýlila speciální ruská operace, vláda Spojeného království vydala zprávu, která potvrzuje, že plně očkovaní nyní představují 9 z 10 úmrtí na Covid-19 v Anglii

Evropská unie vyjednává o kapitulaci před Ruskem. Falešná Bidenova vláda je odsouzena k zániku