Co se tu děje? Neobvyklý počet havárií soukromých letadel a vrtulníků s téměř dvěma desítkami mrtvých, a to jen za 14 dní

Na blogu sledujícím incidenty související s COVID-19 ("Velký reset") se objevila zpráva, že během dvou únorových týdnů zahynulo při haváriích soukromých letadel a vrtulníků nejméně 20 lidí.
 
"Americký tým pro bezpečnost vrtulníků (USHST) zaznamenal v roce 2019 122 nehod vrtulníků s 51 úmrtími, zatímco v prvním roce bezvýchodné situace COVID (2020), kdy byly letouny několik měsíců uzemněny, se stalo 92 nehod a 35 úmrtí. V roce 2020 totiž trvalo období 107 dní bez smrtelné nehody vrtulníku, což je v porovnání s jinými roky neobvyklé," uvádí blog COVID. "Kromě toho jsou nehody malých soukromých letadel poměrně časté, a to i před COVIDem. Rozdíl od roku 2021 je však v tom, že při těchto nehodách umírá více lidí."

Zpráva dále uvádí, že údaje USHST zaznamenávají smrtelné nehody na 100 000 letových hodin na měsíční bázi a jen velmi zřídka překročí jednu smrtelnou nehodu na 100 000 hodin. Jakékoli číslo nižší než jedna je považováno za dobrý údaj.

Podle zprávy však tři měsíce v roce 2021 překročily základní hodnotu, přičemž v prosinci téhož roku bylo dosaženo maxima 2,08 smrtelných nehod na 100 000 letových hodin.

Na blogu COVID bylo uvedeno, že většina Američanů věnuje haváriím vrtulníků jen malou pozornost. Jednou z výjimek však byla havárie vrtulníku v Kalifornii s bývalou hvězdou NBA Kobem Bryantem a jeho dcerou na palubě, při níž oba v roce 2020 zahynuli.

Přesto se počet vyhledávání havárií vrtulníků na internetu minulý měsíc zvýšil, dodává zpráva.

Zatímco některá mainstreamová média informovala o neobvykle vysokém počtu leteckých nehod v krátkém období v létě 2021, hlavní sdělovací prostředky tento nedávný nárůst většinou ignorovaly.

Na blogu je pak uvedeno několik těchto nedávných nehod, včetně fotografií obětí, které při nich zahynuly, a stručných údajů o tom, kdy získaly pilotní průkaz. Zpráva rovněž uvádí typy letadel, kterými oběti létaly.

Zpráva na blogu uvádí, že 11 leteckých nehod během 14 dnů není nutně neobvyklé. Co je však na těchto nehodách tak pozoruhodné, je vysoký počet obětí: při těchto nehodách zemřelo nejméně 20 lidí, což není v žádném případě normální.

Pozitivní je, že při žádné z havárií nikdo na zemi nezahynul, ačkoli v několika případech by to bylo zcela možné.

Za normálních okolností by se takový příběh dostal na titulní stránky světových novin, "ale v době velkého resetu", což je název pro pandemii, "je to jen střípek ve 24hodinovém zpravodajském cyklu".

"Malá letadla havarovala poměrně často i před velkým resetem. V roce 2017 však došlo k 347 úmrtím v civilním letectví a v roce 2018 k 393. Při všech těchto nehodách zemřelo 20 osob. Tento počet by se mohl zvýšit na 22. Pokud však zůstane na 20 a bude extrapolován na celý rok 2022, znamená to, že v roce 2022 zemře při leteckých nehodách 520 lidí," pokračuje zpráva.

"NTSB považuje za příliš mnoho cokoli nad jednu smrtelnou nehodu na 100 000 letových hodin. Údaje v horní části tohoto článku ukazují, že v roce 2021 budou tři měsíce s více než jedním úmrtím na 100 000 hodin u vrtulníků a v prosinci 2021 dokonce více než dvě úmrtí na 100 000 hodin. Jinými slovy: V letošním roce pravděpodobně dojde k většímu počtu nehod než v jiných letech a určitě dojde k mnohem většímu počtu smrtelných nehod," uvádí se dále ve zprávě.

A přestože není možné zjistit příčinu těchto nehod, údaje jsou dostatečně alarmující, zejména s ohledem na to, že k nim došlo v době, kdy bylo očkování proti COVIDu s posilovacími dávkami na vrcholu.

Od vypuknutí pandemie, a zejména od rozšíření očkování, se objevuje řada zvláštních, neobvyklých jevů. Jinak zdraví lidé umírají, letadla a vrtulníky padají z oblohy, řidiči náhle ztrácejí kontrolu nad vozidly a bez zjevné příčiny havarují.
 
Přeložil h. | Zdroj: UNCUT-NEWS
 

Komentáře

  1. V našem městě není den, nebo dva, kdy by nehlasili mrtvý. Za necelý tři týdny zemřelo kolem 8 až 10 lidí. Je to opravdu vysoká úmrtnost v krátké době.

    OdpovědětVymazat
  2. A právě dnes zemřel sportovec, který z Čech jezdíval na kole až do Tater. Zemřel náhle na rakovinu.
    Jak se dá umřít náhle na rakovinu? No asi tak, že vakcíny obsahují agresivní buňky této nemoci.
    Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  3. Plus kdo víme, zda v tom nejsou i čistky…? Jako náš Kellner. Myslí si vážně někdo, že to byla nehoda? Leda se tak nehodil někomu…

    OdpovědětVymazat
  4. Plus kdo víme, zda v tom nejsou i čistky…? Jako náš Kellner. Myslí si vážně někdo, že to byla nehoda? Leda se tak nehodil někomu…

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lidstvo je osvobozováno, protože Aliance bílých klobouků přechází do útoku. SWIFT nahrazen kvantovým finančním systémem

Evropská unie vyjednává o kapitulaci před Ruskem. Falešná Bidenova vláda je odsouzena k zániku

Je nutné uvést věci opět na pravou míru. Rozbor obálky The Economist na rok 2023