Ruské velvyslanectví zaslalo nótu německému ministerstvu zahraničí kvůli diskriminaci Rusů

 

Ruské velvyslanectví v Německu zaslalo nótu německému ministerstvu zahraničí kvůli diskriminaci Rusů, uvedl v sobotu ruský velvyslanec v Německu Sergej Něčajev.

"Je potřeba, aby německá vláda dala místním orgánům - komunálním, komunálním službám, regionálním službám - silné signály, aby s diskriminací skoncovaly," řekl v televizi Rossija-24. "Pozorně to sledujeme a obracíme se na státní orgány. Nóta v této věci byla zaslána německému ministerstvu zahraničí."

Nečajev uvedl, že ruské velvyslanectví registruje stovky stížností Rusů na diskriminaci rusky mluvících lidí. Dodal, že na velvyslanectví byla zřízena horká linka, na kterou mohou Rusové hlásit případy diskriminace.

"Je smutné, že se týkají i dětí studujících v německých školách," řekl. "Jsou to zpravidla dvojjazyčné děti ze smíšených rodin, které se bojí chodit do školy, protože jsou vystaveny mobbingu (druh rafinované šikany, pozn. př.) a různým druhům šikany."

Dodal, že ruští podnikatelé si zatím na velvyslanectví nestěžovali.

Dne 24. února Putin oznámil zvláštní vojenskou operaci v reakci na žádost o pomoc ze strany šéfů donbaských republik. 

Zdůraznil, že Moskva nemá v plánu obsazovat ukrajinské území, ale usiluje o demilitarizaci a denacifikaci země. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že ruské jednotky neútočí na ukrajinská města, ale zneškodňují ukrajinskou vojenskou infrastrukturu. Západ na rozhodnutí Ruska reagoval uvalením nových sankcí na tuto zemi.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov 3. března označil kroky Západu za "svého druhu daň za nezávislost". Uvedl, že "hysterie se rozplyne" a bude nalezeno řešení situace kolem Ukrajiny.
 

Přeložila tereza | Zdroj: TASS


Komentáře

  1. Kéž by to poslali i do Česka, lidi se zbláznili asi z těch injekcí

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lidstvo je osvobozováno, protože Aliance bílých klobouků přechází do útoku. SWIFT nahrazen kvantovým finančním systémem

Zatímco vás rozptýlila speciální ruská operace, vláda Spojeného království vydala zprávu, která potvrzuje, že plně očkovaní nyní představují 9 z 10 úmrtí na Covid-19 v Anglii

Evropská unie vyjednává o kapitulaci před Ruskem. Falešná Bidenova vláda je odsouzena k zániku