Spojené státy americké protestují proti odmítnutí Izraele podpořit rezoluci OSN odsuzující Rusko

 

Velvyslankyně USA při OSN Linda Thomas-Greenfieldová protestovala u svého izraelského protějšku proti tomu, že se Izrael odmítl připojit k 87 zemím, které v pátek (25.2.) v Radě bezpečnosti OSN podpořily rezoluci odsuzující ruskou invazi na Ukrajinu, uvedli izraelští představitelé pro agenturu Axios.

Proč je to důležité: Izrael se během krize snažil udržovat dobré vztahy s Ruskem i Ukrajinou, a dokonce se nabídl, že bude sloužit jako prostředník. Toto vyčkávání však vedlo ke kritice z obou stran a nyní i ze strany USA.

Úřad izraelského premiéra a ministerstvo zahraničí již několik týdnů tvrdily, že Bidenova administrativa chápe potřebu Izraele zvážit svou reakci na ruskou operaci v zájmu zachování bezpečnostní koordinace s Ruskem v Sýrii.

Izrael však v době, kdy Spojené státy sháněly spolusignatáře rezoluce, otálel a před zahájením jednání neposkytl jasnou odpověď.

Po hlasování, které Rusko vetovalo, Thomas-Greenfieldová předala izraelskému velvyslanci Giladovi Erdanovi zprávu, v níž zdůraznila zklamání Bidenovy administrativy.
 

Pro rezoluci hlasovalo 11 členů Rady bezpečnosti, tři členové (Čína, Spojené arabské emiráty a Indie) se zdrželi hlasování a Rusko jako jediné hlasovalo proti.
 

Přeložila tereza | Zdroj: Yahoo News



Komentáře

  1. A co čekali ti hůni chazaři z Ukro-chazarije, že Israel bude hlasovat pro nácihůny.

    OdpovědětVymazat
  2. USA můžou protestovat, tomu se meze nekladou

    OdpovědětVymazat
  3. Nastavá změna politiky domu Sion Ukrajina bude označena jako fašistický stát a Rusko bude označeno jako zachránce Chazarská říše mele z posledního pod náporem Rusů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že je tomu tak. Vůbec se zdá, že Ž/ž mele z posledního.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lidstvo je osvobozováno, protože Aliance bílých klobouků přechází do útoku. SWIFT nahrazen kvantovým finančním systémem

Zatímco vás rozptýlila speciální ruská operace, vláda Spojeného království vydala zprávu, která potvrzuje, že plně očkovaní nyní představují 9 z 10 úmrtí na Covid-19 v Anglii

Evropská unie vyjednává o kapitulaci před Ruskem. Falešná Bidenova vláda je odsouzena k zániku